Repost:Herkän Kauniita Koruja Kierrätetyistä Muovipulloista

Original blog post: https://tiiakoivusalo.fi/2021/08/herkan-kauniita-koruja-kierratetyista-muovipulloista.html

Herkän kauniita koruja kierrätetyistä muovipulloista

Kaupallinen yhteistyö Upcycle With Jing

Miten ihastuttava ja nerokas idea valmistaa upeita ja herkkiä koruja kierrättämällä muovipulloja. Valitsin koruista tämän kauniin kaulakorun ja voin sanoa, että valinta oli vaikea. On korvakoruja, hiuskoruja, rannekoruja ja erilaisia kaulakoruja, toinen toistaan suloisempia vaihtoehtoja.

Näen korun tyttömäisenä, samalla naisellisena ja tyylikkäänä istuen myös graafisiin linjoihin. Miten upea tämä koru olisi mustan mekon kanssa esimerkiksi.

Hinnat ovat lompakkoystävällisiä ja tämän oman korun hinta on 48€.

Eikö olekin aivan mielettömän kaunis riipus.

”Upcycle with Jing – Taianomaisen kauniita koruja kierrätyspulloista  

Upcycle with Jing -malliston taianomaisen kauniit korut ovat käsitehtyjä  kierrätettävistä PET-muovipulloista. Koruissa on 14 K kullalla tai 925-hopealla  päällystetyt metalliosat. Koruissa on Art Decoa muistuttavia kauniita yksityiskohtia, ja  valmistus on viimeisteltyä.  

Mallistoa inspiroi luonto. Korut ovat kunnianosoitus luonnon monimuotoisuudelle ja  kauneudelle. Jokaisen korunosan viimeistelty ja mietitty design on tehty käsin. Korut  ovat ihoystävällisiä, niissä ei ole käytetty allergisoivia metalleja, kuten lyijyä, nikkeliä  tai kadmiumia. 

Upcycle with Jing -korut valmistuvat Suomessa, ja niillä on suomalaisuudesta kertova Avainlippu-merkki.”

”Malliston suunnittelija Jing Wang haluaa Upcycle with Jing -koruillaan luoda  kauneutta korunkäyttäjille, mutta samalla edistää tärkeää kiertotaloutta sekä  vastuullisuutta maapallomme tilasta etsimällä uusia vaihtoehtoisia, luontoa säästäviä  materiaaleja ja metodeja. 

”Visiona näemme itsemme seuraavan 15 vuoden aikana edelläkävijänä  kierrätysyrityksien joukossa, jolloin muutamamme vähintään 80 tonnia kierrätettävää  jätettä uusiksi käyttöesineiksi ja rakastetuiksi tuotteiksi”, Jing Wang summaa. 

”Tiedämme, että onnistuminen lähtee myös kiinnostuksessa. Olemme osa kiinteätä  kulutuksen ympäristöketjua.” 

Malliston arvot perustuvat neljään eri osa-alueeseen: kestävään kehitykseen  turvallisen ekosysteemin puolesta, henkilökohtaisiin kauneusarvoihin, sosiaaliseen  vastuuseen kanssaihmisiämme kohtaan sekä ympäristöstä huolehtimiseen, jotta  maapallo säilyy tuleville sukupolville.  

Upcycle with Jing lahjoittaa, kuten monet muutkin sosiaalista vastuuta kantavat  modernit brändit 7% myynnistään hyväntekeväisyydelle, tällä hetkellä mm. Project  Greenhandsin laajalle ympäristöprojektille. 

 Suunnittelijana Jing Wang on aloittanut teollisen muotoilun opintonsa Kiinassa. Pian  valmistumisensa jälkeen heräsi kiinnostus asioihin, jotka säästävät luontoa. Se oli Upcycle with Jing -malliston suunnittelijalle käänteentekevä hetki opinnoissa ja  designerin uralla. 

”En hukannut aikaa, kun muutin yhdeksän vuotta sitten designopiskeluista ja  kierrättämisestä tunnettuun Suomeen, jossa ohjasin Aalto-yliopiston  maisteritutkinnon opiskeluni tutkimaan käytetyn muovin kierrätystä. Suomi on myös  tunnettu siitä, että jätteeksi tarkoitetusta asiasta voi syntyä todellinen aarre. Tästä  esimerkkinä mallistoni Upcycle with Jing -tuotteet.” Ti

Kannattaa miettiä koruja valitessa, että voisiko koruilla edistää niin yrittäjää, kuin samalla tehdä hyvä teko ja valita sellainen koru itselle tai lahjaksi, jossa on enemmän sanomaa, pitää luonnosta ja maapallostamme erityistä huolta.

Upea lahja tiedostaville nuorille vaikka joululahjapakettiin.

Eilen olin ystävän kanssa viettämässä päivää Porvoossa ja ensimmäinen huomio ystävältä oli, ”mikä ihana koru sinulla on kaulassa.”

Kannattaa myös lukaista Kristallikimara Minnan postaus näistä koruista ja Minnalta löytyy sarjan näyttävät korvakorut.

Miltä teidän mielestä kuulostaa ja vaikuttaa erilaiset korut, joissa on käytetty kierrätettyjä muovipulloja?